Един от най-силните турнири за аматьори и любители VSSport Open ще се проведе за втора поредна година. Надпреварата ще се състои на кортовете на ТК Ника в кв. Сарафово, Бургас от 6 до 8 май. И тази година турнирът е разделен в две категории - "Екстра" и "Любители". Общо 32 състезатели ще вземат участие в "Екстрата", където титлата си ще защитава Иван Притъргов. Освен него сред фаворитите за спечелване на титлата ще бъдат Георги Плешков, Дани Куриян, Радо Владимиров, Калин Кънчев, Тодор Митев, Димитър Авджиев и Слави Делчев, които са и водачите на групи. 

Не по-малко интересна се очертава да бъде надпреварата в категория "Любители", където феновете на играта ще могат да видят и три легенди на българския футбол. Това са Бронзовият медалист Красимир Балъков, бившият таран на Левски Георги Чиликов, както и бившият халф на националния отбор Георги Сърмов. 

При любителите надпреварата включва 12 групи от по 4 човека, както най-добрите 32 ще се класират за втората фаза. 

"Както казахме и миналата година, нашата амбиция е да надграждаме турнира и той да става все по-атрактивен всяка година. Като фенове на тениса, ние искаме да предложим на всички участници едно наистина незабравимо тенис изживяване", коментираха организаторите от VSSport.