Във втория ден на VSSport Open 2022 стартира надпреварата и в турнира Екстра, където участие взимат някой от най-добрите състезатели, непрофесионалисти в България. Миналогодишният шампион Иван Притъргов започна защитата на титлата си с три победи. Притъргов се наложи над Георги Милев с 6:0, над Десислав Димов с 6:3 и над Петър Лазев с 6:1. Към елиминациите продължава и Десислав Димов, който в решителния мач победи Петър Лазев с 6:2.

В група А на първо място завърши Георги Плешков с три победи. 6:3 над К.Тончев, и по 6:0 над Янко Цветков и Стоян Димитров. Тончев остана на 2-ата позиция след като победи Цветков и Димитров с 6:4 и 6:3

В група Д Иван Пронин завърши като победител с 2 победи и 1 загуба. Той спечели срещу Данаил Асъмов и Александър Славов и загуби от Михаил Димитров. Второто място бе спечелено от Данаил Асъмов, който се справи с Алекс Славов и Михаил Димитров с по 6:3.

С три победи в група Е завърши Калин Кънчев. Светослав Козалиев остана на 2-о място.

Димитър Берданков стана победител в група F, след победи с 6:0 над Тодор Митев, 6:2 срещу Матс Нилсен и 6:3 срещу Самуел Лазаров. Тошко Митев също продължава на 1/8-финалите след победи над Лазаров с 6:2 и 6:4 над Нилсен.

Димитър Авджиев завърши с три успеха в група G. Той записа две победи с по 6:1 срещу Николай Николов и Станимир Стефанов и успех с 6:4 над Венци Башев. Башев финишира на второто място след победа с 7:5 над Станимир Стефанов и 6:1 над Ники Николов. Той обаче няма да може участва в елиминациите на 1/8-финалите ще играе Станимир Стефанов.

В последната група победител стана Кристиян Герасимов с три победи. 7:5 срещу Слави Делчев и по 6:1 срещу Христо Митев и Марин Янков. Делчев завърши на второ място след като не остави шансове на Митев и Янков.

ПРОГРАМА ЗА 1/8-ФИНАЛИТЕ В „ЕКСТРА“
Димитър Берданков – Дани Куриян
Георги Плешков – Слави Делчев
Калин Кънчев – Станимир Стефанов
Кристиян Герасимов – Светослав Козалиев
Димитър Авджиев – Десислав Димов
Иван Пронин – Тодор Митев
Цоло Цветков – Дани Асъмов
Иван Притъргов – Красимир Тончев

В турнира при любителите станаха ясни 1/4-финалистите. Желязко Динев ще се изправи срещу победителят в Мастършеф Станислав Райчев. Динев постигна нови две победи, след трите успеха вчера. Той се наложи над Димитър Асъмов със 7:5, а след това и над Ивайло Маджаров-Кедъра с 6:3. От своя стара Райчев се справи с Димитър Караатанасов с 6:0 и над Ваньо Русков с 6:3.

Бившият футболен национал Георги Сърмов ще има за съперник Тихомир Колев. Сърмов се наложи над Димитър Хлебаров с 6:2 и над Николай Бакърджиев с 6:4. Тихомир Колев пък взе скалпа на Красимир Ангелов с 6:1, а след това се справи с легендата на българския футбол Красимир Балъков с 6:3. Балъков разтегна още в първия гейм на мача и не бе в състояние да се противопостави на 100% на своя съперник.

Третият четвъртфинал при люботелите ще изправи един срещу друг Мауро Монтанаро и миналогодишният шампион Георги Герасимов. Италианецът Монтанаро победи с 6:1 Венко Петков, а след това се наложи със същия резултат и над Недялко Жеков. Георги Герасимов пък победи Георги Чиликов с 6:3, а на 1/8-финалите се справи и с Божидар Костов със същия резултат.

Соченият за фаворит Христо Петров пък ще има за съперник Севдалин Иванов. Петров победи Петър Марков-Маркоза с 6:3 и след това Стоян Вергиев с 6:1. От своя страна Севдалин Иванов ще победи Пламен Пенев с 6:2 и Борислав Илиев със същия резултат.

ПРОГРАМА ЗА 1/4-ФИНАЛИТЕ ПРИ ЛЮБИТЕЛИТЕ:
Желязко Динев – Станислав Райчев В
Георги Сърмов – Тихомир Колев
Мауро Монтанаро – Георги Герасимов
Христо Петров – Севдалин Иванов

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕКСТРА:

Програма за 1/8-финалите

Програма за 1/4-финалите при Любителите: