Точно 80 тенисисти ще се включат в най-големия индивидуален аматьорски тенис турнир VS Sport Open 2023. В битката в двете категории ще се включат най-добрите аматьори и любители от цяла България. Надпреварата ще продължи три дни на кортовете на ТК Ника в бургаския квартал Сарафово, като двубоите започват в събота в 8,30.

Турнирът е разделен в две категории Любители и Екстра. При любителите групите са 14 на брой, докато в Екстрата са 6.

Срещите при Любителите започват със седем групи, които ще се играят сутринта и още седем следобед. На фаза 1/16 финали се класират първите двама в 14-те групи, както и 4-те най-добри трети. След приключването на груповата фаза на този формат на 06.05, ще бъде теглен жребият за елиминационната фаза, като 1/16 и 1/8-финалите ще се играят на 07.05 неделя. 1/4,1/2-финалите ще се играят на 08.05.2023-понеделник.

Миналогодишният шампион в турнира Христо Петров, този път ще има сериозна конкуренция, като сред най-сериозните претенденти са Тошко Митев, Станислав Манолов, Тома Чонков, Данаил Асъмов, Венцислав Башев, Христо Митев и Атанас Атанасов.

В екстрата титлата си ще защитава Иван Притъргов, който е може би най-добрият аматьор в България. Притъргов ще има сериозна конкуренция и този път, като според местните специалисти шансове имат още Дани Куриян, Слави Делчев, Дмитрий Каска и Християн Маноилов и Георги Плешков.

Организаторите обещават много награди и изненади за участниците, като освен купите и медалите, победителите в двете групи ще получат и чисто нова електрическа тротинетка.

Ето и жребият: