Иван Притъргов и Тодор Митев са шампионите на VS Sport Open 2023

Eкипът на VSSport изразява специални благодарности на нашите партньори и приятели: tbi bankkrasivitela.com, Комплекс Билд, Ера Недвижими Имоти, Football24.bg, Бирария Кедъра Сарафово, Хотел Кедъра Сарафово, dshome, lapynamotors, tennis24.bg и тенис клуб Ника Бургас.

Повече от 80 участници се включиха в тенис турнира VS Sport Open 2023, който събра най-добрите аматьори и любители от цяла България на кортовете на ТК Ника в бургаския квартал Сарафово. Организаторите изпълниха обещанието си и турнирът бе на изключително високо ниво. Изненадващо или не, шампион във формат Екстра стана Иван Притъргов, който защити титлите си от първите две издания на турнира през 2021 и 2022 година. Във финала Притъргов се наложи над Дмитрий Каска с 6:3 и се поздрави с голямата награда в надпреварата. Преди това шампионът направи зрелищен полуфинал срещу Димитър Атанасов. Отлично се представи и Павел Червенков, който бе близо до финала, но загуби стъпало преди това от Дима Каска.

При любителите Тодор Митев показа постоянство от първия до последния мач и триумфира с титлата след хубав мач срещу Тома Чонков, който се превърна в любимец на всички фенове на кортовете в Сарафово. Във финала Митев постигна победа с 6:4, като преди това се наложи над Венцислав Башев в полуфинала. Тома Чонков пък победи Христо Петров, шампион от любителската верига Лашкачите. 

Победителите в двете категории си тръгнаха с чисто нови тротинетки, както и невероятни купи осигурени от генералния спонсор на турнира. 

По мнение на участници и зрители, надпреварата е била на изключително високо ниво, а някой от участниците още от сега заявиха участие в турнира през следващата година. 

"Заради вас съм такъв защото сте страхотни и ме карате да се чувствам щастлив", коментира след турнира любимецът на публиката Тома Чонков. 

"Ако ме поканите и догодина, ще бъде удоволствие да участвам отново", коментира един от най-опитните и ерудирани играчи в турнира Слави Делчев. 

"За мен беше удоволствие да участвие. Турнирът беше на изключително високо ниво. Участвам на много турнири, но тук организацията е страхотна", каза след награждаването шампионът при любителите Тодор Митев.