80 тенисисти, сред които легендата на българския футбол Красимир Балъков, Георги Чиликов и Георги Сърмов, взеха участие в един от най-големите турнири по тенис в България VSSport Open 2022.

На отлично подготвените кортове на ТК Ника в квартал Сарафово, Бургас, своята титла от миналата година в майсторската група защити Иван Притъргов. С невероятна игра Притъргов показа, че няма непрофесионален тенисист, по-добър от него в България за пореден път. Ванката се наложи във финала на Екстрата над Слави Делчев с 6:4. Притъргов губеше с 1:3, но след това включи турбото и показа наистина изключителен тенис, за да защити своята титла от миналата година и да грабне голямата купа и тротинетката от VSSportbg.com за шампиона.

Преди това шампионът се наложи над Димитър Авджиев с 6:1 на полуфинала и със същия резултат над Цоло Цветков. Адмирации за добрата си игра заслужава и финалиста Слави Делчев, който постигна три победи през деня преди да стигне до битката за титлата.

При любителите титлата грабна Христо Петров, който също ще кара нова тротинетка. Петров спечели титлата, след като се наложи с 6:4 във финала над Станислав Райчев. Победителят в Мастършеф Райчев спаси 3 мачбола и се бори като лъв за честта на Лашкачите, но отстъпи пред Петров. Преди това Петров се наложи над Георги Герасимов – шампион от миналата година с 6:3 и над Севдалин Иванов с 6:2. Райчев пък стигна до битката за титлата, след обрат до 7:5 срещу Тихомир Колев и победа над Желязко Динев с 6:2.

Турнирът се превърна в истински празник, а зрителите на кортовете на ТК Ника се насладиха на невероятен тенис.“За втора година организираме турнира и мисля, че се получи зрелищeн с много интересни мачове. Моите амбиции са да продължим да градираме и да успеем да еволюираме всяка една година. Радвам се, че ни уважиха такива имена като Балъков, Сърмов и Чиликов. Искам да поздравя и двамата шампиони Иван Притъргов и Христо Петров, които наистина доказаха, че заслужават титлата. Благодаря на всички замесени в организацията, както и нашите домакини от ТК Ника“, коментира съорганизаторът на турнира Станко Минев.